19.9.2013

Lapsilla on asiaa

Istuin tänään välipalapöydässä kuuden lapsen kanssa. Pöydässä puhuttiin armeijasta, asevelvollisuudesta, sodasta, riukukäymälästä, jäätyneestä vessapaperista ja sen sulattamisesta, naimisiinmenosta, pussaamisesta, käsimerkeistä ja elekielestä.

Lapset eivät puhu small talkia.
Lapset menevät suoraan asiaan.

Opin tänään, että kovinta armeijassa on se, kun joutuu leiriytymään aivan Amerikan rajalle. Metsässä viivytään kokonainen viikko ja pitää olla omat eväät mukana. Opin myös, että nenän kaivuu hoituu kätevästi yhdellä nyhtäisyllä, kun käyttää kahta sormea.

Oppia ikä kaikki!

7 kommenttia:

 1. Lasten suusta ja vieläpä ihan teeskentelemättä.Kiitos taas kommentaattorille ah niin raikkaista ja elämänmakuisista havainnoista arjen keskellä. Tästä on hyvä päivää jatkaa; ilosta hymyillen.

  PS. Aamulla rukoilin, että Herra ravitsisi armollaan jo aamustaa, että voimme iloita elämästä jonka Häneltä saimme. Tämä on yksi rukousvastaus ja päivä on vasta ihan aluillaan :-) Mitähän muuta jännittävää ja mukavaa Herra onkaan päiväämme varannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitos keskustelijoille! Mitä tästä blogista tuliskaan ilman noita lapsia?

   Poista
 2. :D

  Tuli mieleen kaukainen muisto (vaikka siitä tuntuukin olevan vaan ihan hetki), kun vein 5-vuotiasta poikaa aamulla päiväkotiin.
  Poika kysyi siinä matkalla, että "Äiti onks meidän sit S:n (isoveli) kans pakko muuttaa pois kotoa, kun me ollaan aikuisia?"
  Vastasin, että kyllä sitä yleensä aikuisena jo tekee mieli muuttaa omilleen, johon poika pitkähkön mietinnän jälkeen kommentoi, että "Mutta sehän tulee meille sit hirveen kalliiks".
  Niinpä. (Ja tulee meillekin, jos eivät ymmärrä lähteä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisas poika, jo varhain aavistanut nämä elämän realiteetit! Aina se on lysti jonkun maksettava. :)

   Poista
 3. Kiitos blogistille, kun olet aidosti pystynyt vangitsemaan oivan hetken lasten kanssa käydystä keskustelusta. Kerran eräs pieni poika ihmetteli päiväkotiin mennessämme: "mintä vanten tuo postilaatikko on puussa?" Linnunpöntöt voivat tosiaan näyttää lasten maailmassa postilaatikoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mut oisko ne ollu kirjekyyhkyjä varten? Ne postilaatikot. Siellä puussa. ;)

   Poista
  2. Niinpä, poika taisi aivoitella lentopostin aivan oikein!

   Poista