3.5.2013

Saavista asiaa

Samoihin aikoihin, kun päräytin Vauhtiraitani ilmoille, kirjasin blogin tiedot myös Blogilistalle. (Olen tällä hetkellä listan sijalla 9014 - kiitos isä, kiitos äiti, ilman teitä - - en ois tässä!) Yksi listalle ilmoittamistani hakusanoista on 'sisustus', ja aina kun huomaan jonkun klikanneen itsensä tontilleni tuon hakusanan kautta, tunnen piston sydämessäni. Siis auts! (Toinen paha on 'rakentaminen', mutta sitä ei käsitellä nyt.)

Viime aikoina sisustamisemme on ollut lähinnä ulkoistamista: tavaraa pusseihin ja pusseissa kirpputorille. Rahavirrat ovat suuntautuneet kylän K-kauppaan, paitsi vaipat hankitaan pitäjän ainoasta tavaratalosta. Mutta siis, joku aika sitten vaippaostoksilla käydessäni mukaan tarttui pari uutta laastisaavia. (Joo, nää on nää sisustusfraasit: vastuu ostoksesta siirretään purkille tai pöntölle, joka oli sinnikäs, ja kaikesta vastustelusta huolimatta kieltäytyi jäämästä hyllylle.) Eikun siis, kyllä mä tartuin varsinkin siihen isompaan saaviin oikein kaksin käsin, ja ihan tosimielellä jouduin kiskomaan ennen kuin sain astian irti toisten saavien imusta. Ja tässä se nyt näkyy kuvassa, se kiskottu, se on tuo lapiosaavi.
 

Jotenkin ihan kivi vierähti sydämeltä. 
Tervetuloa vaatimattomaan sisustusblogiini, hei!


8 kommenttia:

 1. Jotain tuommoista pitäisi varmaan laittaa meilläkin sisustuselementiksi... jos viimeinkin lattialla ajelehtivien lelujen määrä pienenisi. Todennäköisintä on tietysti se, että ensin saavi lastattaisiin täyteen kaikenmaailman leluja, sitten ne kipattaisiin lattialle ja saavista tulisi laiva, jossa seilattaisiin autiosaarelle tai robottikypärä, joka päässä törmäiltäisiin seiniin. Taidan tosiaan käydä ostamassa sen saavin, laitan esille ja vien kaikki laatikot leluineen pois. Siistiä. Ja lapset saavat virikkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Juurikin noin siinä voi käydä! Mutta nuo saavit on myös tosi tukevia, ja ne kestää siis hyvin niin valtamerialuksina kuin robottikypärinäkin! ;)

   Poista
 2. Lastipaljut rules. Mies toi tänään yhden pikkuisen Biltemasta, ja ihan leluja varten, ei raksakäyttöön. Kylpyammeena, leluilla 2, polttopuilla 2..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tosiaan rules! Meillä säilytetään saaveissa Duplojen ja ulkolelujen lisäksi lehtiä (siis niitä luettavia) ja kierrätysroskia (siis niitä molok-pönttöihin vietäviä). Yks astia on tässä keittiössä leivinuunin päällä. Sinne heittelen lattioilla ajelehtivia leluja ja sukkia ja muuta lattioille kuulumatonta - siellä sitten ovat. :)

   Poista
 3. Kerran kun maalaat tai teippaat saavit erivärisiksi ja laitat tänne kuvat, kuinka tuli taas tuunailtua, niin siinä sulla on sisustusaihetta pitkäksi aikaa eteenpäin :D.
  t. Samasta aiheesta huonoa omaatuntoa poteva ja lukijoilleen velkaa oleva pilipalibloggari :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuossa vois olla ideaa! Sen verran laiskottaa, että helpolla pitäis päästä. ;)

   No, kyllä mä askartelin tänään pojalle "palomiehen vyön" vanhan hajonneen tilalle. Edellisen oli tytöistä vanhempi tehnyt tarhassa. Olin yksin lasten kanssa ja piti olla nopea, kun oli tuo pieninkin hereillä: saksin harsosta suikaleen ja vedin tukikartongin sellofaanirullan sisältä. Kiersin kartonkia harsosuikaleen ympäri ja nidoin kiinni. Vyön kummastakin päästä jää paljaaksi pätkät harsoa, jotka voi sitten vetäistä rusetille. Kirjoitin kartonkiin vielä pojan toivomuksesta tekstin 'pelastuslaitos' - ja sillä selvä. Oiskohan tässäkin ollu aiheentynkää? Paitsi että jäi vaihekuvat ottamatta ja taisin kertoa jo koko jutun.

   Ei paineita, Annukka! Pilipali rules! ;)

   Poista
  2. Ihana :D. Tuli mieleen ajat kun mun vanhempi poika oli pieni ja se oli ihan tosi innokas työmies. Tarhassa oli muilla pehmoleluja unikaverina, mutta mun pojallla oli aina joku jakari ja ruuvimeisseli. Ja anoppi ompeli sellaset minikokoiset siniset työmiehen haalarit, jossa oli kaikki vasaralenkit sun muut. Ne päällä sitten porasi sähköhammasharjalla reikiä styroxiin ja oli niin äijää :D

   Poista
  3. Toinen hyvä vinkki: tuo sähköhammasharja! :) Äijät on ihania! ;)

   Poista